Bokrecension: Annabelle av Lina Bengtsdotter

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Annabelle
Författare: Lina Bengtsdotter
Förlag: MÄnpocket
ISBN: 978-91-7503-795-0
Serie: Charlie Lager #1
Antal sidor: 313

Handling

En varm sommarnatt försvinner sjuttonÄriga Annabelle frÄn det lilla samhÀllet GullspÄng, pÄ grÀnsen mellan VÀstergötland och VÀrmland. Hennes förÀldrar Àr utom sig av oro, lokalpolisen stÄr handfallen och Missing people letar förgÀves. 

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon Àr utredare vid nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbete funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon vÀrjer sig, vill inte Äka, men gör till slut som alltid; följer order.

Det blir en resa bakÄt i tiden. Hon tvingas ÄtervÀnda till platsen hon lÀmnade nÀr hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bÀsta för att fly frÄn. VÀl dÀr vÀcks minnena till liv. Av att vÀxa upp dÀr valmöjligheterna Àr fÄ och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie Àr rÀdd för att bli, alkoholiserad och sjuk. 

Medan hon försöker fÄ fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hÀnt henne, gör Charlie skrÀmmande upptÀckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt vÀrsta minne; den gÄngen hon lÀt en annan mÀnniska dö. 

Mitt omdöme

Den hĂ€r boken har stĂ„tt olĂ€st i min bokhylla ett tag, men nu Ă€r den lĂ€st. Detta Ă€r författarens debutbok, som hon Ă€ven fick utmĂ€rkelsen “Årets deckardebut” pĂ„ Crimtime Specsavers Award 2017.

Lina sjÀlv kommer frÄn GullspÄng dÀr handlingen utspelar sig sÄ hon har verkligen gjort ett bra jobb med att fÄnga det lilla samhÀllet, smÄstadsmentaliteten, dÀr alla kÀnner alla.

BerÀttelsen varvar mellan vad som hÀnde kvÀllen Annabelle försvann och vad som hÀnt tidigare, författaren vÀxlar bra mellan berÀttelserna, historierna vÀcker mÄnga frÄgor. Slutet var lite ovanligt men jag gillade det.

Det Àr en bra bok och historia samtidigt som jag kÀnner att nÄgot fattades, utan att kunna sÀtta fingret pÄ var det var. Charlie Àr en intressant karaktÀr som jag gÀrna lÀser mer om, Àven om jag fann hennes drickande och sjÀlvdestruktivitet nÄgot tröttsamt.

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇