Bokrecension: Änkan av Fiona Barton

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Änkan
Författare: Fiona Barton
Förlag: Massolit Förlag
ISBN: 978-91-7679-035-9
Original titel: The Widow
Antal sidor: 380

Första meningen: Jag hör det knastrande ljudet av hennes fötter på grusgården. 

Handling

Vi har alla sett honom stirra på oss från löpsedlarna – monstret, mannen som har anklagats för ett fruktansvärt brott. Men hon då? Kvinnan som står vid hans sida. Hur mycket vet hon?

Jean Taylors liv var behagligt alldagligt. Hon hade ett fint hus och en omtänksam man. Glen var den enda hon någonsin velat ha, mannen med stort M. Men allt förändrades när han förvandlades till den anklagade, till odjuret på tidningarnas framsidor. Jean var plötsligt gift med en man som i andras ögon var kapabel till obeskrivlig ondska.

Är hon medskyldig? Eller är hon den hunsade eller den ovetande hustrun? Är Glen överhuvudtaget skyldig till brottet som alla tror att han har begått? 

Nu är Glen död, och Jean är för första gången ensam. Det är fritt fram att avslöja hela historien på hennes egna villkor. Jean Taylor tänker berätta allt hon vet. 

Kommentar

Hade sett fram emot en bra och obehaglig thriller, nja det blev det inte riktigt med denna bok. Hade höga förhoppningar men jag gillade den inte alls, rörig, konstig, för mycket tankar och lite handling helt enkelt. Karaktärerna kändes inte intressanta, jag gillade ingen av dem och de kändes alla tråkiga och platta.

Inlägg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇