Bokrecension: Alicia Månstjärna – Fängelsedirektören och det hemliga sällskapet

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Jag har läst alla Nils-Petter Löfs böcker, förutom den som endast kommit ut som e-bok. Jag är uppriktig när jag säger att jag anser att Löf är en av Sveriges idag bästa barn-och ungdomsförfattare. Fast han kan, precis som Rowlings Harry Potterböcker, läsas av alla åldrar.

Visst kan det finnas vissa smärre redigeringsmissar, men det bidrar snarare till charmen. För det märks att Löf älskar att skriva och det ser man på det sätt han skriver; en noggrannhet i detaljer, en oerhörd begåvning i karaktärsskildringar och en fantasi som skimrar i alla regnbågens färger. 

 Fast nu började jag visst i fel ände. Jag skulle ju berätta om boken jag just läst, Alicia Månstjärna. Fängelsedirektören och det hemliga sällskapet. Alicia återvänder till Minervaskolan efter ett hemskt sommarlov, där hon suttit i princip isolerad på en båt tillsammans med sin sura morbror. Skolan har fått en ny rektor eftersom den förra samarbetade med Dödsbringaren.

Hotet från Dödsbringaren är fortfarande överhängande och Alicia och hennes vänner får ännu en gång fullt upp med att rädda världen från ondska. Men allt börjar med att en klasskompis blir kidnappad, sedan får Meteoriten en ny klasskompis, men som inte ofta är i skolan och han får inga kvarsittningar heller!  Spänningen laddas upp från första sidan och håller hela vägen till den sista.

Mystiska sällskap och personer, elaka elever och lärare, nyupptäckta förmågor, anonyma brev, elaka hustomtar och bitchiga myndighetspersoner – ja, det är mycket som Alicia och hennes vänner måste hantera. Hur skall de veta vem de ska kunna lita på?

För saker och ting är verkligen inte som det synes vara. Detta är andra delen om Alicia Månstjärna men man behöver inte ha läst den första delen för att kunna förstå och ha glädje av denna. Slutet på den här boken ger också löfte om fler delar.

Inlägg senast uppdaterat: 20 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇