Bokrecension: Albino av Mons Kallentoft & Anna Karolina

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Albino
Författare: Mons Kallentoft & Anna Karolina
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8900-719-2
Serie: Herkulesserien #6
Antal sidor: 330

Första meningen

“Han trĂ€nger in i sin syster.”

Handling

En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Hans ena arm har huggits av vilket lett till att han förblött. Kort dÀrpÄ kidnappas en kvinnlig modell. BÄda offer Àr albiner. 

PÄ SÀrskilda enheten försöker Zack och hans kollegor förstÄ sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nÄtt Sverige?

Samtidigt dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. NÀr hennes liv plötsligt hÀnger pÄ honom hÀnder det som inte fÄr hÀnda. 

Kommentar

Älskar verkligen den hĂ€r serien. Det Ă€r ju alltid lite nervöst att pĂ„börja nĂ€sta del i en serie man tycker sĂ„ mycket om. Men hĂ€r har jag absolut ingenting att oroa mig för för det hĂ€r Ă€r sĂ„ bra.

Det var riktigt intressant av författarna att skriva om albinos. Jag lÀrde mig verkligen ett och annat, speciellt om hur de behandlas i Tanzania. Enligt gammal hÀxtro bringar kroppsdelar frÄn albiner vÀlgÄng och lycka. DÀrför har albiner kidnappats och dödads, och deras kroppsdelar sÄlts dyrt. Helt sjukt och hemskt.

Detta Àr en spÀnnande bok frÄn första till sista sidan. OtÀck, rÄ och oförutsÀgbar.

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇