Innan du kan leda andra måste du kunna leda dig själv

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Aktivt självledarskap

Ännu viktigare än att leda andra är förmågan att kunna leda dig själv. Utan en tydlig vision och konkreta planer blir det nästintill omöjligt att förverkliga de personliga målen och ta dig vidare i karriären.

Aktivt självledarskap – en arbetsbok för att skapa goda relationer på jobbet och hemma är en inspirerande bok som hjälper läsare att balansera det egna drivet med medarbetarnas individuella mål.

Hur pass bra lyckas boken med detta? I denna artikel får du en närmare titt på boken och dess innehåll, för att du ska kunna avgöra huruvida Aktivt självledarskap passar just dig.

Boken köper du enklast via följande länk: https://www.bokus.com/bok/9789147143221/aktivt-sjalvledarskap/

Om författaren

Anna Tufvesson är den som författat boken. Hon har arbetat inom ledarutveckling i över två årtionden och arbetar i dagsläget som organisationskonsult hos Karlstads kommun.

Tufvesson är dessutom egenföretagare. Självledarskap är alltså något som hon är väl bekant med!

Aktivt självledarskap utgavs september 2021 av Liber AB.

Goda relationer med andra börjar med självledning

Ingen på kontoret uppskattar den som ständigt ber om hjälp och aldrig tar eget initiativ. Att aktivt kunna ta ansvar och ta initiativ är alltså grundläggande färdigheter som alla måste besitta.

Det är dock ofta lättare sagt än gjort. Aktivt självledarskap erbjuder därför konkret kunskap och insiktsfulla reflektioner kring självledarskap som man kan använda sig av på kontoret.

Här hittar man praktiska råd som helt kan förändra ens status på kontoret och ens relationer med medarbetarna.

Kommunikation är A och O

I boken får man ta del av övningar och tips som syftar till att hjälpa läsare utveckla deras förmåga att ta initiativ samt kommunicera med andra.

Att vara öppen för nya idéer och tankar är essentiellt för den som vill utvecklas i karriären och det bästa sättet att absorbera nya idéer på är just att kommunicera med dem runtomkring. Det låter enkelt – men kan bli knepigt i praktiken!

Privatlivet och arbetsprestationen går hand i hand

Inget sker i isolation. Allt man gör har en fjärilseffekt på såväl andra aspekter av ens liv som människorna runtomkring.

Den som vill prestera optimalt på jobbet behöver alltså först ta en noggrann titt på livet utanför jobbet. Relationerna med nära och kära, hobbies, vila och avkoppling – allt detta kan påverka prestandan avsevärt.

Boken inkluderar därför flertalet tips kring hur man kan komma underfund med dessa kapitel i livet och optimera dem för att lyckas nå ens karriärsambitioner.

Sammanfattning

Denna bok lämpar sig väl till den karriärsdrivna personen i livet. Här får man ta del av tips och tricks kring självledning, både på arbetsplatsen och i privatlivet.

Bra ledarskap och goda relationer med medarbetarna är något som endast kan börja inifrån. Man måste leda med gott exempel för att kunna inspirera andra!

Kommunikation är givetvis det absolut viktigaste att ha i åtanke när det gäller ledarskap.

Aktivt självledarskap erbjuder övningar och tips kring kommunikation och personlig utveckling för att du som läsare ska kunna nå dina karriärsambitioner.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇