Bokrecension: 600 mil till dig av Lovisa Wistrand

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Titel: 600 mil till dig
Författare: Lovisa Wistrand
Genre: Romance
Sidor: 262 sidor
Förlag: Ordberoende förlag (Tack för boken!)
Serie: –
UtgivningsÄr: 2020
Originaltitel: 600 mil till dig
Övrigt: UtlĂ€st 16 oktober 2020

Handling

NÀr svenskan Alice fÄr kontakt med amerikanen Nathan via sociala medier, sÀtts hela hennes vÀrld i gungning. Vad som börjar som en oskyldig vÀnskap utvecklas snabbt till ett trassel av kÀnslor, men Àr det ens möjligt att bli förÀlskad i nÄgon man aldrig trÀffat?

BÄda Àr gifta, bÄda har barn och bÄda Àr fast i de lÀnder de bor i. De vet att de aldrig kan bli tillsammans.
Men nĂ€r Alice flyger till Nathan för att trĂ€ffa honom, Ă„tminstone en gĂ„ng, Ă€ventyras allt


Omdöme

600 mil till dig Àr en varm och sprudlande kÀrlekshistoria som gjord för att strÀcklÀsas i ett enda nervpirrande svep. Kvickt som attan sögs jag in i berÀttelsen och ville inget annat Àn att lÀsa vidare för att fÄ veta om Alice och Nathan skulle fÄ sitt lyckliga slut.

För min del ligger den största behÄllningen i de fyndigt humorfyllda chattkonversationerna mellan Alice och Nathan. Bokens sidor fullkomligt pyr av kÀnslor nÀr deras jargong fÄr det att pirra förvÀntansfullt i magtrakten och kemin mellan dem Àr sÄ uppenbar att det slÄr gnistor Àven pÄ 600 mils avstÄnd.

Med ett levande sprÄk mÄlar Wistrand upp fantastiska miljöer som gör att jag kÀnner mig nödgad att resa till New York snarast. DÀremot tenderar boken att stundtals kÀnnas lite överdrivet klichéartad, i synnerhet nÀr de befinner sig i ett snöhöljt Brooklyn med lekfulla hundar virvlandes runt benen och eldrött hÄr som yr i snön.

Jag kan sakna mer utrymme för tankar och reflektioner frÄn Alice för att verkligen lÀra kÀnna henne pÄ djupet. Samtidigt gör en hög igenkÀnningsfaktor att jag lyckas knyta an till henne eftersom jag sÄ vÀl kÀnner igen mig i strÀvan att vilja vara alla till lags.

Att aldrig göra nÄgon besviken. Att vilja leva upp till alla krav och mÄsten frÄn sin omgivning. Att helt plötsligt vakna upp och inse att man gjort avkall pÄ sina egna behov och pÄ vÀgen förlorat en del av sig sjÀlv, bara för att andra ska vara nöjda. Det Àr precis vad som hÀnder Alice och mitt hjÀrta gÄr sönder lite för hennes skull.

Vanligtvis Àr jag inget större fan av romantisering av otrohet, men jag mÄste sÀga att Wistrand lyckas gÄ i land med det utan krusiduller.

Som lÀsare erbjuds vi en trovÀrdig och övertygande redogörelse för varför Alice inte lÀngre trivs i sitt Àktenskap, vilket ger en ganska intressant vinkel pÄ ett annars sÄ kÀnsligt Àmne. Hennes man Àr otroligt sjÀlvupptagen, distrÀ och kÀnslokall och det allra viktigaste för honom tycks vara att upprÀtthÄlla en perfekt fasad utÄt.

SÄ lÀnge hon tar hand om sig sjÀlv, Àr smal och smÀcker och klÀr sig enligt hans preferenser Àr allt frid och fröjd. Deras hem Àr i toppskick. Inte ett enda dammkorn sÄ lÄngt ögat kan nÄ, inga kladdiga fingeravtryck och ingen smutsig disk i diskhon. Inte undra pÄ att hon kÀnner sig kvÀvd och lÀngtar efter nÄgot annat.

Om du Àr ute efter en modern, mysig och charmig skildring av hur slumpens makt för tvÄ mÀnniskor samman Àr 600 mil till dig absolut rÀtt för dig. Det Àr en lÀttlÀst spirande romance med svallande kÀnslor, ÄtrÄ och förbjuden kÀrlek med, till min förvÄning, ett par ovÀntade vÀndningar mot slutet.

De klyschiga elementen gick att förbise, men den hade gÀrna fÄtt vara nÄgot lÀngre för att som lÀsare komma karaktÀrerna nÀrmare. Jag har absolut fÄtt mersmak av Lovisa Wistrand och ser fram emot att fÄ dyka ner i hennes nÀsta Àventyr.

InlÀgg senast uppdaterat: 3 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi Ă€r, som namnet pĂ„ sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har dĂ€rför valt att starta den hĂ€r sajten i syfte att publicera vĂ„ra alldeles egna boktips i hopp om att det hjĂ€lper mĂ€nniskor dĂ€r ute att finna en ny bok att blĂ€ddra i eller en ny ljudbok att lyssna pĂ„ 🎧

Just nu kan du lyssna pĂ„ ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjĂ€nsten Nextory, nĂ„got vi Ă€r vĂ€ldigt mĂ„na att tipsa om dĂ„ vi tycker det Ă€r en helt fantastisk deal. Se Ă€ven till att se vĂ„r stora jĂ€mförelse av de olika ljudbokstjĂ€nsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inlÀggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇