8 böcker som utspelar sig i Litauen du bör lÀsa under din resa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Varje bokÀlskare vet att en begÄvad författare kan beskriva en plats bÀttre Àn ens vÄra egna ögon kan tolka den!

Det Ă€r dĂ€rför du bör lĂ€sa dessa underbara böcker i Litauen för att fĂ„ en kĂ€nsla för det stĂ€ndigt förĂ€nderliga landet ur ett annat perspektiv – lĂ€r dig mer om litauisk kultur och traditioner och förstĂ„ deras folk lite bĂ€ttre genom sidorna i dessa mĂ€sterverk!

Vilnius Poker

Ričardas Gavelis Ă€r superstjĂ€rnan för post-modernismen i Litauen.

Hans mod i att skriva och publicera Vilnius Poker var ofattbar för folket i hans generation som vÀxte upp under Sovjetunionens regim. Och ÀndÄ skrev Gavelis Vilnius Poker och kritiserade kommunismen inifrÄn och ut.

Denna bok var en sann uppenbarelse redan i slutet av 1900-talet. 2009 översattes Vilnius Poker till engelska och samma Är blev det en av de 25 bÀsta bÀstsÀljande översatta böckerna i USA.

SÄ om du vill lÀra dig mer om att bo i Sovjetunionen Àr Vilnius Poker rÀtt bok!

In Lithuanian Wood

In Lithuanian Wood Àr den första romanen av Wendell Mayo, med fokus pÄ de problem som Litauen hade att möta pÄ 90-talet efter att ha Ätervunnit sin frihet frÄn Sovjetunionen.

Mayo beskriver perfekt osÀkerheten som litauerna, sÀrskilt den Àldre generationen, kÀnde efter att allt förÀndrats pÄ bara ett par Är.

Historia buffs och mÀnniskor som tycker om att analysera olika sociala beteenden bör definitivt lÀgga In Lithuanian Wood till sin lÀslista.

Silva Rerum

Kristina Sabaliauskaitė Ă€r en av de mest inflytelserika litauiska författarna pĂ„ sin tid, och hennes böcker anses redan vara klassiker. Den första delen av Silva Rerum handlar om den Ă€dla NorvaiĆĄĆł-familjen pĂ„ 1600-talet.

Denna historiska roman Ă€r ett perfekt val för dem som Ă€r intresserade av adelns liv! Även om familjen NorvaiĆĄĆł Ă€r fiktiv, Ă€r det vĂ€rt att notera att de flesta beskrivningarna i boken Ă€r historiskt korrekta.

The Sky Is Falling: Lithuanian Folk Tales

Om du reser genom Litauen med familjen och letar efter en bok att lÀsa för dina barn Àr The Sky Falling: Lithuanian Folk Tales ett underbart val!

Alla de mest populĂ€ra litauiska folkeberĂ€ttelserna samlas i den hĂ€r boken, inklusive ”Himlen faller”, utan tvekan en av de mest kĂ€nda litauiska folksagorna som alla litauiska barn kĂ€nner utan att kĂ€nna!

SÄ ta den hÀr boken nu om du vill lÀra dig mer om litauiska folk och ocksÄ lÀsa nÄgra kvalitetsberÀttelser för dina barn!

Between Shades of Gray

Between Shades of Grey Àr skriven av Rƫta Ơepetys och fokuserar pÄ det grymma ödet för en liten tjej som förvisades till Sibirien, dÀr hon var tvungen att separera frÄn sin familj och förödande levnadsförhÄllanden för att överleva.

NÀr Sovjetunionen ockuperade Litauen deporterades mÄnga lokalbefolkningen till Sibirien. Om du vill ha en bÀttre förstÄelse för hur det kÀndes (var beredd att grÄta) Àr detta en mÄste lÀsas.

Hour of the Wolf

Andrius Tapinas Àr litauisk influencer, journalist, TV-programledare och författare. Allt han gör Àr litauiskfokuserat, sÄ det Àr ingen stor överraskning att hans bok, Hour of the Wolf, blev en riktig hit 2013.

Denna fiktiva lÀsning spelas i Litauen i början av 1900-talet. De flesta karaktÀrer Àr riktiga historiska litauiska mÀnniskor, men handlingen Àger rum i en alternativ verklighet.

Det Àr en perfekt bok för fiktionfans, som ocksÄ vill lÀra sig mer om Vilnius och dess smala gator!

One Grateful Immigrant

En tacksam invandrare Àr en berÀttelse om en litauisk man som var tvungen att överge sitt hemland och immigrera till USA och letade efter en ny start och ett bÀttre liv.

Även om inte alla Ă„tgĂ€rder sker i Litauen, kan du lĂ€ra dig mycket om landets problem och den övergripande mentaliteten under 1900-talet nĂ€r Sovjetunionen tog över.

MĂ„nga litauer utvandrade till USA och lĂ€mnade sina familjer och hem kvar – och medan vissa av dem lyckas misslyckades mĂ„nga ocksĂ„.

Master Thaddeus: The Last Foray in Lithuania

Varje sann poesiÀlskare mÄste lÀsa Master Thaddeus: The Last Foray i Litauen minst en gÄng under sin livstid!

MĂ€staren Thaddeus Ă€r skriven av Adam Mickiewicz, den stora poeten och författaren pĂ„ 1800-talet. Medan Mickiewicz nationalitet fortfarande diskuteras Ă€r en sak sĂ€ker – hans skrivförmĂ„ga Ă€r oklanderlig!

I Master Thaddeus fokuserar Mickiewicz pÄ litauiska och polska herrar 1811 och 1812. SÄ om du letar efter högkvalitativ poesi om Litauen finns det verkligen inget bÀttre val Àn Master Thaddeus!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!